zoekmachine optimalisatie: an never ending story

Seo is een beroep of hobby waar je enkele jaren voor nodig hebt om een of andere vorm van expertise in te ontwikkelen.

En dan, net als je denk dat het allemaal begint te dagen, kan je weer opnieuw beginnen, het rankingsysteem is namelijk een dynamisch gegeven.

Als je weet dat Google jaarlijks rond de 450 updates aan zijn algoritmes , dan weet je dat benaderen het hoogst bereikbare is voor een seo-expert. Gelukkig zijn niet alle updates heel ingrijpend, zodat de rankings over het algemeen redelijk stabiel blijven.

Echter bijscholing en het op de voet volgen van de meest recente zoekmachine ontwikkelingen is een noodzaak om een toonaangevende factor te blijven in de wereld van de zoekmachine optimalisatie.

De kennis die men momenteel heeft kan binnen 2 jaar  verwaarloosbaar zijn. Wat het optimaliseren enerzijds ook boeiend maakt, en de zoekmachines zelf blijven natuurlijk continu hun resultaten afstemmen op de verwachtingen van de gebruiker. Ondanks dat er regelmatig een product uit eigen huis overdreven gepromoot wordt ( youtube, google maps ) in de zogezegde organische zoekresultaten. Zoekmachines zijn dan ook geen religieuze bewegingen met een morele grondslag, maar commercieële bedrijven met een overlevingsstrategie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: