Do follow en No follow links..het verschil

In den beginne waren er alleen maar gewone links en niet anders dan gewone links. De targetting (blank,parent enz.) werd occasioneel al eens aangepast, voor de rest bleef links plaatsen redelijk simplistisch.

Dat veranderde toen Google de belangrijkste opensource weblogplatforms in 2007 adviseerde om de links in hun comments sectie te voorzien van een nieuw attribuut. Dit om de veelvuldige spam comments te ontdoen van enige linkwaarde.

De meeste blogplatformen wijzigden hun scripts zodanig dat alle links die geplaatst werden in blogcomments, standaard gemarkeerd werden met een rel=”nofollow” of rel=”external nofollow”.

Dat betekent dat die links wel nog gewoon aangeklikt kunnen worden door bezoekers, maar dat deze geen waarde meer krijgen om aan de bestemmings URL verbeterde zoekresultaten te geven.

Ondertussen heeft Google dit attribuut uitgebreid naar enkele open community websites zoals Wikipedia om het misbruiken van externe links voor zoekmachine optimalisatie tegen te gaan.

In de weblog wereld is een contrabeweging ontstaan die het Dofollow principe hanteert. Zij hebben hun blog software aangepast zodat commentatoren wél een voor zoekmachines waardevolle link terugkrijgen.

Google is reeds geruime tijd bezig met dit attribuut te verplichten voor gesponserde of betaalde links, om te vermijden dat dit soort waardevolle links worden doorverkocht. Vooral websites met een hoge Google pagerank worden geviseerd, de waarde van een daarop geplaatste link is beduidend hoger.

Dit houdt in dat een link op een andere website niet noodzakelijk een verbetering voor de eigen resultaten in de zoekmachines inhoudt. Controleer of je bij een linkruil of linkplaatsing geen “nofollow” attribuut mee krijgt. Indien dit wel zo is en de linkpositie is geen goed bezochte pagina die u extra bezoekers voor uw site kan bezorgen, doe dan geen moeite.

Advertenties

3 Reacties

  1. Hoe zit het met deze blog? Ach laat ik een reactie plaatsen om te testen… 😉

  2. Helaas… een nofollow…

    <a href="http://www.of.nl/bedrijvenindex?steID=1&catID=204&quot; rel="external nofollow"

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: