bankrekening in Zwitserland openen ?

Voor diegenen onder ons die een aardige spaarcent hebben bijeengesprokkeld, bestaan er de mogelijkheid om een bankrekening in Zwitserland te openen.

Niet dat je er onmiddelijk veel voordelen op fiscaal gebied zijn, maar je beschikt dan wel over een discrete bankrekening.

Het bankgeheim in Zwitserland is één van de strikste in de wereld. De rekeningen worden dan soms ook gebruikt om bepaalde inkomsten te plaatsen die liever niet makkelijk traceerbaar zijn. De Zwitserse banken tonen trouwens veel meer engagement naar hun klanten toe omdat de invloed vanuit de Zwitserse overheid eerder beperkt is. Dit in tegenstelling tot andere Europese landen waar de overheden intensieve kontroles uitvoert op geldtransacties.

Fiscale en beleggingsvoordelen zijn er niet onmiddelijk, Zwitserland is geen echt belastingsparadijs.

Toch stellen meer en meer zakenmensen het op prijs om, met of zonder bijbedoelingen, een discrete en solide bankrekening te openen in Zwitserland. Het is trouwens volkomen legaal.

Met de huidige crisis in de banksector wordt een spaarrekening in Zwitserland een stuk aantrekkelijker op het gebied van zekerheid.  Zwitserland is één van de weinige landen waar op dit moment de banksector niet in moeilijkheden verkeert.

Mochten er personen interesse hebben in een zwitserse bankrekening, dan kan je altijd een openen bankrekening aanvraag versturen.

Advertenties

Eén reactie

  1. Denk eens aan een alternatief, bijvoorbeeld Dubai, SIG International FZE is gevestigd in de Emiraten en opent bankrekeningen voor zowel particulieren als zakelijke klanten.

    Het bankgeheim in Zwitserland is reeds op de helling, daarentegen in de Emiraten geven de Arabische banken geen informatie aan Westerse overheden, dus Dubai is het alternatief geworden voor Zwitserland.

    SIG International FZE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: