Gratis forums en gratis weblogs

Om je ding online kwijt te kunnen, bestaan er diverse opensource mogelijkheden.

Als je graag een community wil opstarten om over de meest diverse onderwerpen te communiceren heb je grosso modo 2 mogelijkheden :

Je installeert zelf gratis opensource forumsoftware zoals Phpbb3 op je domein of je maakt het jezelf makkelijk door een gratis forum te openen op een ander domein.

Phpbb3 is tot nu toe de meest gesofisticeerde gratis forumsoftware die online verkrijgbaar is. Wil je liever met behulp van phpbb2 software een gratis forum maken dan kan dat ook.

Wil je het individueler houden dan is mogelijk een gratis weblog meer je ding. Op WordPress.org kan je de laatste stand van deze blogsoftware downloaden. Ook hier is het mogelijk om gewoon online je blog te startenzonder zelf software te moeten installeren. Via WordPress.com ben je binnen de 10 minuten vertrokken met je eigen weblog.

Alvast veel lees- en schrijfplezier

Advertenties

Eén reactie

  1. Opensource software is handig, maar het veelvuldige gebruik ervan zorgt voor hackersaanvallen. Van WordPress ben ik wel gecharmeerd. Een geweldig mooi pakket en eindelijk uitbreidbaar.

    Zelf ben ik een voorstander van het zelf schrijven van software. Je weet zelf hoe het in elkaar zit en de kans op misbruik is veel kleiner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: