Waarom online kranten zelden extern linken

Online kranten en weekbladen zetten dagelijks tientallen persberichten op hun site. Dit om bezoekers een ruim aanbod aan nieuws te kunnen geven.

Wat daarbij opvalt is dat de meeste online nieuwssites zelden gebruik maken van external links om hun artikel een grotere informatieve waarde te geven. Zelfs als men in de artikels gebaat een linkvermelding als referentie verwacht, bijvoorbeeld wanneer men een nieuwe site besproken wordt of men refereerd naar informatie op een andere weblocatie, dan nog schrikken veel nieuwssites nog terug om een externe link aan het artikel toe te voegen.

Waarom eigenlijk ?

Is het omdat men vreest dat de bezoekers via externe links hun site verlaten ? Is het omdat men vreest dat hun waarde (pagerank ) vermindert door het external linken ? of iets anders ?

Ik denk persoonlijk dat het eerste argument, namelijk een vermeende hogere bounce rate, de oorzaak zal zijn. Toch is dit maar een zielig argument.

Het hele internetgebeuren is gebaseerd op én groot geworden door het principe van external linking. Dat nieuwssites hoog scoren in Google is te danken aan het gebruik van externe links.

Een online artikel heeft een aanzienlijke meerwaarde indien men dit verfraait met relevante externe links. Externe links kunnen bijdragen tot een hogere gebruiksvriendelijkheid.

Dus beste online nieuwssites, stop met de grondbeginselen van het internet te negeren en toon uw bezoekers volledige internetartikels, inclusief de broodnodige external links…men kan zelf beslissen of men er nofollow en follow tags aan toevoegd..zolang men maar begrijpt dat het internet een web van informatie is dat aan mekaar verbonden wordt d.m.v. links.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: